Om alvidesign

alvidesign startades av Åsa Kärner 2007, då alvihängare som första produkt kunde köpas i Sverige.

”Min ambition är att designa och tillverka möbler och produkter, som är miljövänliga i material, produktion och hållbarhet, och som är tillverkade under humana arbetsförhållanden. Dessa är de förutsättningar jag arbetar utifrån i all min formgivning och produktion.

Jag studerade på Nyckelviksskolan I Stockholm 2006 – 2007 och och studerar nu på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – Designskolen i Köpenhamn, Bachelor, med inriktning möbeldesign och inredningsarkitektur. Under min utbildning ägnar jag mycket tid åt att fördjupa och bredda mina kunskaper i ekologisk hållbar design och produktion.

I min formgivning vill jag på ett lekfullt sätt tänja på gränserna mellan modern, funktionell design, konst och hantverkstradition från olika kulturer.”

Åsa Alvi Karolina Kärner